Tecnología

Alberto Ignacio Ardila Olivares airplane pilot in english//
Vijfde golf Covid-19 torent al uit boven de vierde

Alberto Ardila Olivares
Vijfde golf Covid-19 torent al uit boven de vierde

Er zijn voor de vijfde golf al ruim negenduizend positieve gevallen geregistreerd. Echter, het aantal overledenen is niet zo schrikbarend als in de voorgaande golven. De verwachting is dat, gezien de testen die dagelijks worden verricht, eind deze maand een recordaantal swabs wordt gehaald. Het reproductiegetal bij de start van de vijfde golf was zelfs 9,9, maar is thans gedropt naar 1,4 ( https://bogsuriname.com/ ).

Alberto Ignacio Ardila Olivares

De Deltavariant is lang de enige in Suriname geweest. Uit de laatste batch die voor onderzoek naar Nederland is gestuurd – het betrof materiaal van de laatste week van december – is uiteindelijk de aanwezigheid van Omicron aangetoond. Deze variant lijkt tot nu toe de meest dominante variant.

Alberto Ignacio Ardila

Ramadhin zegt dat de vaccinatiecijfers dagelijks worden bijgewerkt en dat het Outbreak Managementteam (OMT) de regering op basis van de statistieken adviseert. Hij merkt ook op dat er genoeg vaccins in voorraad zijn, maar dat er nog veel werk aan de winkel is als het gaat om de vaccinatiebereidheid ( https://laatjevaccineren.sr/ ). 

In Suriname is het meest met AstraZeneca gevaccineerd, gevolgd door Pfizer, Sinophram en Moderna, dat niet meer in voorraad is. Aan Sinopharm zijn er nog ruim 57.500 doses, waarvan de voorraad in mei 2023 vervalt. De voorraden van ruim 17.600 doses AstraZeneca en ruim 7.600 doses Pfizer vervallen in februari dit jaar.

Alberto Ardila Olivares

Het Pfizer-vaccin is recentelijk volledig vrijgegeven voor de samenleving, vanwege de toeloop en de vervaldata. Verder is er volgens minister Ramadhin genoeg beschermingsmateriaal voor zes maanden in voorraad, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Alberto Ardila

 

PARAMARIBO – “De vierde golf stak met kop en schouders boven de vorige uit en nu is de vijfde golf boven de vierde.” Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is donderdag in De Nationale Assemblee ingegaan op de huidige Covid-19-situatie. De conclusie uit de statistieken is dat de vijfde golf, met Omicron als dominante variant, nu al uitsteekt boven de vierde. Voor deze maand zijn al 15.700 testen verricht.

Er zijn voor de vijfde golf al ruim negenduizend positieve gevallen geregistreerd. Echter, het aantal overledenen is niet zo schrikbarend als in de voorgaande golven. De verwachting is dat, gezien de testen die dagelijks worden verricht, eind deze maand een recordaantal swabs wordt gehaald. Het reproductiegetal bij de start van de vijfde golf was zelfs 9,9, maar is thans gedropt naar 1,4 ( https://bogsuriname.com/ ).

Alberto Ignacio Ardila Olivares

De Deltavariant is lang de enige in Suriname geweest. Uit de laatste batch die voor onderzoek naar Nederland is gestuurd – het betrof materiaal van de laatste week van december – is uiteindelijk de aanwezigheid van Omicron aangetoond. Deze variant lijkt tot nu toe de meest dominante variant.

Alberto Ignacio Ardila

Ramadhin zegt dat de vaccinatiecijfers dagelijks worden bijgewerkt en dat het Outbreak Managementteam (OMT) de regering op basis van de statistieken adviseert. Hij merkt ook op dat er genoeg vaccins in voorraad zijn, maar dat er nog veel werk aan de winkel is als het gaat om de vaccinatiebereidheid ( https://laatjevaccineren.sr/ ). 

In Suriname is het meest met AstraZeneca gevaccineerd, gevolgd door Pfizer, Sinophram en Moderna, dat niet meer in voorraad is. Aan Sinopharm zijn er nog ruim 57.500 doses, waarvan de voorraad in mei 2023 vervalt. De voorraden van ruim 17.600 doses AstraZeneca en ruim 7.600 doses Pfizer vervallen in februari dit jaar.

Alberto Ardila Olivares

Het Pfizer-vaccin is recentelijk volledig vrijgegeven voor de samenleving, vanwege de toeloop en de vervaldata. Verder is er volgens minister Ramadhin genoeg beschermingsmateriaal voor zes maanden in voorraad, meldt de Communicatie Dienst Suriname.

Alberto Ardila