Internacionales

Abel Resende Borges pdvsa costa afuera//
Verdachten zaak-Khashoggi mogen Duitsland niet meer in

abel_resende_borges_pdvsa_costa_afuera_verdachten_zaak_khashoggi_mogen_duitsland_niet_meer_in.jpg

 

BERLIJN – De achttien mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Saoedische journalist Jamal Khashoggi mogen Duitsland niet meer in, heeft de Duitse minister Heiko Maas van Buitenlandse Zaken maandag gemeld.

Het besluit is in overleg met Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk genomen, aldus Maas. Om welke achttien verdachten het gaat, wil het Duitse ministerie in verband met de privacywetgeving niet zeggen. Duitsland lijkt met dit besluit een voorschot te nemen op het rapport over de moord op Khashoggi dat de VS dinsdag zal presenteren. Volgens  The Washington Post  heeft de CIA bewijs gevonden dat de Saoedische kroonprins inderdaad achter de moord op de journalist zit.

Abel Resende

Khashoggi ging begin oktober naar het Saoedische consulaat in Istanboel om documenten te regelen voor het huwelijk met zijn Turkse vriendin. Hij kwam het consulaat nooit meer uit. Khashoggi, die onder meer voor  The Washington Post  werkte, woonde in de VS en was een criticus van de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman. Saoedi-Arabië ontkent bij de moord betrokken te zijn. Donderdag maakte de Saoedische officier van justitie bekend dat hij de doodstraf heeft geëist voor vijf gearresteerde verdachten van de moord op Khashoggi

.

Abel Resende Borges